Szenvedélyek oldása

Szenvedélyek oldása

Elhitették veled, hogy ’rossz vagy’, mert nem úgy működsz, ahogy mások szeretnék? Ne hidd el, ismerd meg magad! A Te sorsod is megváltoztatható!

 

MIK A LEGGYAKORIBB SZENVEDÉLYEK?

֍ FOGYASZTÁSI SZENVEDÉLY

A fogyasztási szenvedély, melyet vásárlási szenvedélynek is neveznek, egy kevésbé feltűnő szenvedély, mely még a közeli rokonok és barátok előtt is sokáig titokban marad.

Mit értünk fogyasztási szenvedélyen? A fogyasztási szenvedély az úgynevezett kényszeres megszerzése különféle fogyasztási javaknak vagy szolgáltatásoknak. Mivel itt többnyire energia-hiány kompenzálásáról van szó, a vásárlási szenvedély mindig szakaszosan lép fel. Pl., ha a vásárlási szenvedélybeteg bosszankodott, vagy szerzett egy rossz tapasztalatot, frusztrált vagy depressziós, akkor megpróbálja ezeket bevásárlásokkal elnyomni magában. Vannak, akik ki sem csomagolják a megrendelt árut, nem is próbálják fel, nem is használják. A vásárlási szenvedélynél csak magáról a vásárlás aktusáról van szó. Bemenni egy üzletbe, vagy egy katalógusban lapozgatni és aztán lecsapni rá. A vásárlási kényszer függőséghez vezet és végül az önrendelkezésünk elvesztéséhez. Felismerhető bizonyos növekedés is, azaz a kényszeresen vásárlóknak egyre gyakrabban és egyre többet kell vásárolniuk. Felléphetnek megvonási tünetek is, mely idegesség, depresszió, alvászavar, stb. formájában válik felismerhetővé. Egy vásárlásfüggő embernél egy előnyben részesített áru megvásárlása eufórikus érzéseket válthat ki. Az érintett személy a vásárlási lázban kielégül, bizonyos fokig megnyugszik.

֍ JÁTÉKSZENVEDÉLY

 

A játékszenvedélyben szenvedők nem hagyják abba a játékot akkor sem, ha a pénztárcájuk már üres.

Mit értünk játékszenvedélyen? Először is a játék folyamata a legősibb elfogadott tevékenység az emberi életben. A játékot a gyerekek nem csak élvezik, és az elégedettséggel tölti el őket, hanem számos tanulási tartalmat is közvetít, valamint olyan szociális kompetenciákat fejleszt, mint figyelmesség, korrektség, kommunikációs készség, barátság, stb. A felnőttek is szívesen játszanak, mindenesetre gyakran nem a játék kedvéért vagy a szociális készségek miatt, hanem azért, hogy a játék révén anyagi nyereségre tegyenek szert. Az úgynevezett szerencsejátékoknál megpróbálják megsokszorozni a betétjüket. De akkor is, ha a rendszeresen játszók gyakran kisebb vagy közepesen nagy összegeket nyernek, végsősoron mindig a játékgyár, az automata-tulajdonos vagy a Lottó-ZRT. nyer. A döntő lépés, hogy a rendszeresen játszóból függővé válik-e valaki, ott dől el, ha a játékos már nem ismer határokat. Miután saját vagyonát eljátszotta, kölcsönkér családtagoktól, barátoktól és ismerősöktől. Ha már ők sem támogatják, akkor meglopja őket. Meg van győződve arról, hogy a következő játéknál ő nyer, és a kölcsönkért vagy ellopott pénzt vissza tudja majd fizetni.

֍ NIKOTIN- ÉS ALKOHOLFÜGGŐSÉG

 

Az alkohol, a cigaretta vagy a drogok nagyon erős ingert – úgynevezett ultraingert – váltanak ki, mely ahhoz vezet, hogy minden más pozitív inger elhalványul mellette. Másként, mint a nem függővé tevő anyagoknál, a függővé tevő szerek esetében nem lép fel kielégítettség, telítettség érzete. De egyre inkább lehet ilyen hatásuk függőségi potenciál nélküli anyagoknak is, mint a csokoládé, vagy általában az étel, vagy a bevásárlási szokás, az interneten való szörfölés vagy a szerencsejátékok. Bár nem váltanak ki testi függőséget, de az egyre több és több utáni sóvárgást és ilyetén módon a szenvedélyt mégis elérik. A szenvedélyt úgy definiálják, mint elutasíthatatlan óhajt bizonyos érzés, élmény vagy tudatállapot után. Ezt a megváltozott tudatállapotot előidézhetik pl. az alkohol, a drogok, gyógyszerek, vagy cselekvési kényszerek, mint pl. a túlzott étkezés vagy éheztetés, vagy munka is. Ezáltal a személyiség tartósan megváltozik. A függőségben szenvedő emberek elveszítik a racionális, tudatos döntéshozatali képességüket.

֍ MUNKAMÁNIA – „WORKAHOLISM”

 

Egy munkafüggő – minden főnök álma? Inkább nem, mert a munkafüggők szenvednek a kimerültségtől és gyakran nem teljesítenek jól. A munkafüggőség túlnyomórészt a férfiakat érinti. Mit értünk munkafüggőségen? Az anonim munkamániások úgy definiálják a munkafüggőséget, mint a munkához való kényszeres hozzáállást. Itt három különböző típust tudunk megkülönböztetni:

–         Kényszeres munkamániás az, aki először érkezik a munkába és utoljára megy el, aki mindig stresszel és mindig sietős neki, mindegy, milyen fontos vagy kevésbé fontos az épp elintézendő munka. Az adagot – mint egy alkoholfüggőnél – mindig emelni kell, s így a nem munkában töltött órák ideje egyre csökken.

–         A feltűnést nem keltő munkamániás – ellentétben a kényszeres munkamániással – csak akkor tűnik fel, ha egy bizonyos munkát el kell végeznie, és ez által stresszes lesz. Ekkor munkarohamot kap, mely csak akkor cseng le, ha azt a munkát teljesen befejezte. Ez idő alatt a feltűnést nem keltő munkamániás elveszíti minden idő- és tájékozódási érzetét. Ez végül aztán nagyon hamarosan negatívan hat testi teljesítő-képességére.

–         Az ezzel ellentétes viselkedésmód – a munka teljes halogatása, vagy a következő munka kerülése a csődötmondástól, ill. a sikertelenségtől való félelem miatt is – munkafüggőségnek számít.

–         A krónikus munkakerülő megpróbálja elkerülni a munkát, vagy kitérni a munka elől, oly módon, hogy újra és újra elhalasztja azt. Ezáltal bűntudata lesz, mely nyomás alatt tartja, és egy bizonyos idő elteltével teljes cselekvés-képtelenség lép fel.

Felismerted valamelyik tünetet magadon? Vagy valami mást ezenken kívül?

Tudnod kell, ez nem a te „hibád”.

Ez egy túlélési stratégiaként bevésődött minta, melynek oka messzire nyúlik, itt nem kifejthető.

Oldás közben rájössz és megkönnyebbülsz. Csak merj magadért dönteni!

Jelentkezz ITT:

Működő e-mailcímed, családi és keresztneved, valamint telefonszámod, képzés neve (pl. traumaoldás/allergiaoldás/leszoktatás) megadásával.

Melyiket választod?

–         Egyéni kísérés/coaching: négy hét, heti 1×90 perc /12.000 Ft.

Elmélet és gyakorlat személyes találkozással. +

3 db kinyomtatott könyv, melyek ára összesen 10.000 Ft.  Összesítve 58.000Ft

Shopban rendelhető és előre fizetendő, helyszínen átvehető.

 

Egyéni kísérés/coaching: nyolc héten át, heti 1×90 perc /12.000 Ft-ért. Elmélet és gyakorlat személyes találkozással. + 3 db kinyomtatott könyv, melyek ára összesen 10.000 Ft. Összesítve 106.000 Ft

Shopban rendelhető és előre fizetendő, helyszínen átvehető. 

 

Csoportos, elméleti és gyakorlati képzés online 8 héten át, az első 90 percben együttes gyakorlással. Az első alkalmon megkapod a 3 db. könyvet és a technikák leírását. Összesítve 90.000Ft

Jogi utalások:

A szemináriumaimon, tanításaimon való részvétel saját felelősségre történik, és nem helyettesíti az orvosi vagy gyógyászati kezelést. Az összes benne foglalt „technika” az öngyógyító erőket aktiválja és az orvosi kezeléseket vagy terápiákat pozitívan támogathatja, a gyógyulást gyorsíthatja. Nem ígérek gyógyítást, viszont rengeteg felismerést, önismeretet „AHÁÁÁ!”-élményt igen. Ez egy belső „út”.

Németül: www.selbstheilungstechnik.com

Lépj kapcsolatba velem!
  Helyszínt, napot és egy időpontot válassz.

  Időpont váltogatása, áthelyezése nem lehetséges. Ha nem jelensz meg a megjelölt napon és órában, olvasd a közös gyakorlás helyett a Ruth-Huber-könyveket (kék színűvel kezdve.) Írj fel mindent, amit tisztázni szeretnél. Úgy értem: ahol a mondatot, szavakat érted, de nincs mögötte személyes tapasztalatod, megélésed.
  E jegyzeteidet, kérdéseidet küldd el a tizbognarlany@gmail.com –ra a következő időpontod előtt 2 nappal. Ezeket megbeszéljük. Ezzel az „önmunkával” pótolod az elmulasztott 90 percet. Ám ez csak az elmélet. Fontos a rendszeres megjelenés, hogy az ideális energetikai állapotot meg tudd teremteni és fenntartani.

  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
  Click outside to hide the compare bar
  Compare
  Wishlist 0
  Open wishlist page Continue shopping

  Öngyógyító bónuszt ajándékozáshoz megrendelem!

  Irakozz fel a bónuszokért!